Mentsünk roncsot.. vagy csak próbáljuk meg: Low Cost Project napira..

Saving a '89 Mitsubishi C53a GTi...

Vág..hegeszt..vág..hegeszt..

2020. április 02. - Blindmouse

Ott tartottam valahol hogy a jobb taposó meglett.

Közben realizáltam hogy az állítólag kilakatolt autón csak az a rész jó amit megcsináltak, de az sem mindenhol.

A küszöböt kicserélte az állat, de az első végén a sárvédő zsebét baloldalon úgyhagyta lukasan, utasoldalon meg telibe' egyenesben végigvitte doblemezig, és levágta a barom a sárvédőről a peremet hogy ráfeküdjön.. mivaaan? (ettől annyira kaptam sokkot hogy elfelejtettem lefényképezni.  magyar lakatosok  kétezertizes évek, gratulálok.) :)

Tovább

Lakatolás...merjük így hívni?

Folytatom, lustálkodtam kicsit írásilag, de a project se halad, tél van hideg van, nem időkorlátos.

20190905_184209_copy.jpg

Szóval. Első folt után felbátorodva nekiestem egy másik 10x5 centis darabnak is a hátfalon. Hasonló eredménnyel. igazából azt sikerült nyugtáznom hogy a lukak 90%-a olyan helyen van ami valami módon takarásban lesz.

Tovább

Na merre tovább?

Úgydöntöttem, nem marketingelem sehol a blogot, hadd legyen csak ez egy féltitkos cucc, vagy rátalál valaki, vagy nem. töknemérdekel, de legalább leírtam a dolgokat.. Ott állt meg a sztori, hogy feltárás.
Ültem, néztem a szétszedett vasat,   meg rajta a lukakat, dilemmáztam. Be kéne tolni egy lakatoshoz.

Közben napokon át drótkorongozgattam, 35 fokos nyári délután hőlégpisztollyal kivakartam a kátrányt.  ilyenek.
Az előző képek ahol a lukakat mutogattam azok igen, már a kátrány kiszedése után készültek.. közben eszembejutott, ilyen ez ha visszamenőleg írkálja az ember a dolgokat..

20190811_120007.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább

Feltárás indul..

Megjegyzés: Hányszorkellbazzdmegmegírniegybejegyzéstakurvaanyádbamireegyszerkiküldiezafoskazal?

Miért nem baszódik meg a nevenapján az is aki ezt a szar blogmotort évtizedek óta hagyja futni?

Szóval:

Egy meglepően gyors átiratás, és 3-4 nap nézegetés után úgy döntöttem,  hogy eleget díszítette a kertet, ideje belenézni a kocsiba hogy mit is tartalmaz, hogy a háromnegyede vasoxid, vagy csak a fele..

kapjuk szét..

WTF#1

20190806_173000.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább

Vala a kezdet...

Kezdem tisztázni az elején pár dologgal:

- Egyrészt ezt visszamenőleg kezdem írni, amig még emlékszem a dolgokra, aztán a blog majd utóléri az építést, vagy nem.

-Másrészt történtek/történnek dolgok amit élesben próbáltam ki azelőtt sose csináltam, ergo valszeg kurvára nem leszek szakszerű vele, ergo értelmes tanácsok mindig jöhetnek.  :)

Mindenesetre mégha valamely művelet tákolásnak tűnik,és sokan fogják majd a fejüket hogy "azztakókánykurrvaanyádatmitművelsz?" a kiinduló állapothoz képest garantáltan javítottam bármit is tettem,  (bár azzal is javítottam volna az állapotán ha csak lepisálom, és letörlöm vele.. :) )

Szóval.

Történt hogy beleszaladtam egy hirdetésbe.. -szaladtam a faszt, ajánlották hogy érdekesség- Eladó '89 GTi  képeket nézem, Dupla üvegtető, képeken is fosul néz ki, drága is. Elmentem megnézni. élőben is ótvar, valamikor kilakatolták de csak behúzták gittel, aztán kotyogósból letüsszent a kocsit.. összefújva minden, kéderek satöbbi, kilónyi sár benne, párás volt a kocsi nem kicsit belül január közepén.. fék szar, futómű szar, büdös is van benne 3 éve rohad egy behajtón, már mohás a kocsi..  blöeh..

De!  eredeti GTi, és Supertop, mindez együtt, alapvetően minden része megvan (egyedül kb a tető üvegek táskája ami hiányzik), mégha okádékul is néz ki, motor szépen jár.. valahol motoszkálni kezdett a fantáziám hogy mentsük meg. Szaladgálósnak jó lesz, nem showcar, Low Cost Project.

Innentől kezdve fél év dilemmázás, alkudozás, vitatkozás, úgy voltam vele ha az enyém akar lenni a tragacs, akkor megvár. Hát megvárt. Nabasszameg..

a1012589_copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még érkezése előtti napokon is volt vita mondván miit képzelek én, "Mi az hogy lelakott? Ez igenis egy jó állapotú kocsi" ezt a mondatot jegyezzük meg, meg az is hogy szerintük eeeez  "pici pénzből OT-s lehet" HAHA.. háát perszeee

Ezeken a mondatokon felkacagtam volt anno, tudtam hogy egy határ szar a kocsi, szóval annyira nagyon nem lepődtem meg semmin a későbbiekben, na jó  lesz olyan amin egy kicsit mégis. 

Valaha így nézhetett ki jobb napokon:  (random kép a webről)

253217116_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehhez képest kaptam kézbe ezt: